Administratie uitbesteden of zelf doen?

Administratie uitbesteden of zelf doen? De voordelen op een rij

Als ondernemer kent u het wel: de administratie is een noodzakelijk kwaad. Het is essentieel voor het runnen van uw MKB of eigen onderneming als zzp’er, maar het kan ook een tijdrovende en soms ingewikkelde klus zijn. Toch ontkomt u er niet aan. Is het daarom verstandig om de administratie uit te besteden, of kunt u het beter zelf doen? Lees verder om erachter te komen wat de voordelen zijn van het uitbesteden of zelf doen van uw administratie.

Waarom is administratie belangrijk?

Een goed bijgehouden administratie is van groot belang voor iedere ondernemer of ieder bedrijf. Het geeft u niet alleen een goed financieel overzicht, het helpt ook bij het voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals in het doen van de belastingaangifte. Of u nu een startende ondernemer bent of doorgewinterde zzp’er, als ondernemer moet u vaak een belastingaangifte doen, soms zelfs per kwartaal of maandelijks.

Voor een ondernemer is het dus van belang dat de boekhouding compleet is. Naast alle verplichtingen, geeft het ook inzicht in de financiële gezondheid van uw onderneming of MBK. Een zorgvuldige boekhouding geeft u meer grip op uw financiën. Maar laat u uw boekhouding daarom uitbesteden? Of doet u het liever zelf?

De voordelen van zelf boekhouden

Op het eerste gezicht lijkt het zelf doen van de administratie aantrekkelijk. U heeft volledige controle over uw financiële gegevens en hoeft geen externe partij te betalen. Daarnaast bent u ook flexibeler in uw boekhouding. U kunt als zzp’er op deze manier alles zelf en vanuit huis doen. In uw administratie moet u alle gegevens bijhouden over uw onderneming. Dit kan op papier of elektronisch. Kiest u voor een elektronische boekhouding, dan is een boekhoudprogramma handig. Dit kost u vaak wel een klein maandbedrag.

De voordelen van administratie uitbesteden

Misschien is boekhouding wel helemaal niks voor u, of heeft u er de tijd eigenlijk niet voor. Dan kunt u ook uw boekhouding uitbesteden. Een boekhouder of financieel adviseur kan uw volledige administratie bijhouden en u adviseren waar nodig. Zo kunt u zich bijvoorbeeld volledig focussen op uw eigen zzp-onderneming of MKB. De kosten van een boekhouder voor zzp kunnen verschillen en zijn afhankelijk van de administratieve taken die u wilt uitbesteden. U bent er daarentegen geen tot weinig tijd aan kwijt en u weet zeker dat uw administratie in goede handen is.

Administratie uitbesteden voor zzp en MKB

Het correct bijhouden van uw boekhouding is van groot belang voor uw onderneming als zzp’er of MKB. Zonder de juiste kennis of een incomplete boekhouding is de kans op boetes of andere financiële nadelen groter. Kies er daarom voor om uw administratie uit te besteden bij een professioneel boekhouder, zoals W&L Hogeboom Administraties. Wij zijn een flexibel, laagdrempelig administratiekantoor wiens boekhouders bereid zijn uw administratie bij te houden tegen scherpe tarieven.